Wypożyczalnia sprzętu rehabilitacyjnego

Z wypożyczalni może skorzystać każdy od poniedziałku do piątku w godzinach 8.00-16.00 Posiadamy do wypożyczenia następujący sprzęt: łóżka rehabilitacyjne, materaca przeciwodleżynowe, wózki inwalidzkie, chodziki i balkoniki, kule łokciowe i pachowe, krzesła toaletowe, rotory, koncentratory tlenu, rowery rehabilitacyjne, schodołazy i inny sprzęt rehabilitacyjny Wypożyczającego obowiązuje kaucja jednorazowa i zwrotna

Największe edukacja i sprzęt

Rok 2008 był dla państwa Rutkowskich bardzo trudny. Dziś jej syn Stanisław uczy się chodzić na nowo i wytrwale ćwiczy, aby odzyskać choć część dawnej sprawności.

Najpierw udar męża, potem amputacja nogi u syna, po niej udar poamputacyjny i śmierć męża, to była czarna seria

Maria Rutkowska

Pamiętam, jak obierałem ziemniaki w kosteczkę, dziś ręka po udarze nie chce mnie słuchać - mówi Stanisław. Państwo Rutkowscy korzystają z opie¬ki rehabilitacyjnej Centrum Pielęgnacji Caritas. Oboje, bo gdy Stanisław ćwiczy, jego mama również nie traci czasu, wy¬kwalifikowany personel Centrum zajął się dokuczającą jej rwą kulszową. Aby znów sprawnie się poruszać z wypożyczalni sprzętu funkcjonującej w ramach Centrum Stanisław wypożyczył trójnóg.

Chodzenia musze uczyć się na nowo, jak małe dziecko - uśmiecha się. Ćwiczenia odbywają się także w domu.

Stanisław Rutkowski

Nic by mi się nie udało bez stanowczości terapeutów. Oni dokładnie instruują, jak ustawiać nogi. To bezcenne.

Stanisław Rutkowski